Ποιοι είμαστε

Παραδοσιακά προϊόντα Σκύρου
Στην γραφική επάνω γειτονιά της Αγοράς της Σκύρου, βρισκόμαστε από το 1999 έως και σήμερα, συγκεντρώνοντας στο κατάστημα μας τις γεύσεις και τα αρώματα της Σκύρου.
Το χθές και το σήμερα μαζι.
Ιδανικές και προσιτές επολογές για εσάς ή δώρο στους αγαπημένους σας. Σας περιμένουμε για να σας ενημέρωσοουμε και να δοκιμάσετε τα προϊόντα του τόπου μας.


Η Σκύρος, η ανεμόεσσα του Αιγαίου, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Το νησί του Αχιλλέα, του Λυκομήδη και του Νεοπτόλεμου με παράδοση και ιστορία αιώνων Στο πέρασμα των αιώνων όλοι οι λαοί που πέρασαν από τη Σκύρο άφησαν το σημάδι τους, στην τέχνη, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Σκύρου. Η Σκύρος βρίσκεται πολύ κοντά με την Εύβοια. Ένας μαγευτικός προορισμός, με πληθώρα χρωμάτων, όπου συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία το πράσινο με το γαλάζιο δημιουργώντας τοπία και εικόνες μαγευτικής ομορφιάς. Σε όλο το νησί υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες, διατηρητέα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, ενώ το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων, σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο, γεμάτο μνήμες και πληροφορίες για τη Σκύρο και τη ζωή της. Επίσης, η Σκύρος είναι διάσημη για τα κεραμικά της, τα ξυλόγλυπτα έπιπλα και την ιδιαίτερη εσωτερική αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Τα αγροτικά προϊόντα της Σκύρου είναι εκλεκτά λόγω του ότι χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής. Τυριά, μέλι, βότανα, φρούτα και λαχανικά, αλλά και κρέας, ψάρια και θαλασσινά, αποτελούν τις πρώτες ύλες για τη σκυριανή κουζίνα. Είτε αναζητάτε προορισμό για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε διακοπές γεμάτες δραστηριότητες και περιπέτεια, η Σκύρος προσφέρει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.